• https://www.facebook.com/necdetunuvar
  • https://www.twitter.com/@necdetunuvar
  • https://www.instagram.com/necdetunuvar
  • https://www.youtube.com/channel/UCjxIt73RTZjCQlvxODKl-mQ
Bilişim Sektörü Ankara Üniversitesi TEKNOKENT’te Buluştu

ilişim sektöründe üniversite-sanayi iş birliğini artırmak, akademisyenler ve sektörün ilgili firmalarının karşılıklı fikir alıverişinde bulunmasını sağlamak amacıyla Ankara Üniversitesi TEKNOKENT ve Ankara Üniversitesi Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu iş birliğiyle “Bilişim Çalıştayı” düzenlendi.

“TEKNOKENT’te Şirketleşme, Ar-Ge ve Teşvik Süreçleri”, “Teknoloji Transfer Süreçleri”, “Siber Güvenlik”, “Yapay Zekâ”, “Bulut Bilişim”, “Blok Zincir ve Finans Teknolojileri” konularının ele alındığı TEKNOKENT Konferans Salonu’ndaki çalıştay; Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, akademisyenler ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Rektör Ünüvar, programın açılışında yaptığı konuşmada, son yıllarda teknolojinin konuşulmadığı bir gün olmadığının altını çizdi. Yaşadığımız çağda birçok yeni kavramın da hayatımıza girdiğini ifade eden Ünüvar, “Nesnelerin interneti, büyük veri, bulut bilişim, artırılmış gerçeklik, akıllı yönetim sistemleri, yapay zekâ, blok zincir gibi çok farklı deyimleri kullanıyor ve bunları hayatımızın bir önemli noktasına yerleştiriyoruz ya da yerleştirmek durumunda kalıyoruz” dedi.

Üniversitelerin en temel özelliklerinden birinin de hayatın akışı içerisinde, hayatı daha güzel, daha olumlu noktaya doğru taşıyacak enstrümanları kullanmayı bilimin parçası haline getirmesi olduğuna işaret eden Ünüvar, “Ankara Üniversitesi olarak bizler de böyle bir çabanın içerisindeyiz” diye konuştu.

Son üç yıl içerisinde Hukuk Fakültesinde Bilişim Hukuku, Mühendislik Fakültesinde de Yazılım ve Yapay Zekâ Mühendisliği bölümlerinin açıldığını kaydeden Ünüvar, Ankara Üniversitesinin Türkiye’de NFT dersini ilk başlatan üniversite olduğuna da dikkat çekti.

Rektör Ünüvar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üniversitenin farklı birimlerinde farklı farklı adımlar atmaya devam ediyoruz. Beyin cerrahisinde hocalarımız karma sanal gerçeklikle beyin cerrahisi ameliyatları yapıyorlar ki bu çok önemli ve değerli bir iş. Orada biz teknolojinin yardımıyla tümörlerin daha iyi tespit edilmesi ve ameliyatın daha başarılı yapılabilmesi noktasında teknolojiyi büyük bir ustalıkla kullanan hocalarımızla beraberiz. Bundan da çok büyük gurur duyuyoruz. Yine Veteriner Fakültemizde sanal gerçeklikle arıcılık eğitimi yapıyoruz. Bütün bunlar işin bir imkân boyutu bir de risk boyutu var. İşte o risk de siber güvenlik kavramını beraberinde getiriyor. Bunu bilen devletimiz de siber istihbarat, siber güvenlikle ilgili çok önemli adımlar attı. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve YÖK Başkanlığı 4 üniversitede Siber Güvenlik Meslek Yüksekokullarının açılması kararını aldı. Bunlardan bir tanesi de Ankara Üniversitesi TEKNOKENT bünyesinde kuruldu.”

Ankara Üniversitesi Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Murat Osmanoğlu da bilişim sektörünün sürekli değişen bir dünyada yenilikçi çözümler üretme ve bilgi paylaşma yeteneğiyle dikkat çeken bir sektör olarak öne çıktığını vurguladı.

Bu gibi etkinlikler sayesinde akademisyenler sahip oldukları teorik bilgiyi pratik uygulamalara dönüştürme imkânı yakalarken, şirketlerin de Ar-Ge süreçlerini daha etkin bir şekilde yönetebilme imkânı bulacağına dikkat çeken Osmanoğlu, “Bilgi paylaşımı ve iş birliği noktasında istekli olmaları, şirketlerin rekabet avantajını artırarak yeni pazarlara açılmalarına ve daha yenilikçi ve üretken bir yapıya kavuşmalarına da imkân sağlayacaktır” dedi.

Ankara Üniversitesi TEKNOKENT Genel Müdürü Güray Değerli ise, TEKNOKENT bünyesinde açılan Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulunun bilişim sektörüne çok büyük katkıları olacağını kaydetti.

Açış konuşmalarının ardından ATAR Labs’ın kurucusu Burak Dayıoğlu, “Siber Güvenlikte Bir Girişimcilik Öyküsü” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Programın ilk bölümü hediye takdimi ve anı fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

  
36 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın