• https://www.facebook.com/necdetunuvar
  • https://www.twitter.com/@necdetunuvar
  • https://www.instagram.com/necdetunuvar
  • https://www.youtube.com/channel/UCjxIt73RTZjCQlvxODKl-mQ
Sağlık Bilimleri Fakültesinin 4 Bölümü Akreditasyon Belgesi Aldı

Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (SABAK) tarafından akredite edilen Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesine bağlı 4 bölüme, törenle akreditasyon belgeleri verildi.

 

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Senato Salonunda düzenlenen belge teslim töreninde yaptığı konuşmada, Covid-19 sürecinin, sağlık sektörü ve sağlık çalışanlarının ne kadar önemli olduğunu herkese gösterdiğini ifade etti. Sağlığın ana aktörünün doktorlar olduğunu, ancak sadece ana aktörle sağlık hizmetinin sürdürülemeyeceğini kaydeden Rektör Ünüvar, “Sağlık hizmeti ekip çalışması ise, bu ekibin içinde sağlığın bütün aktörlerinin olması gerekir. Ben, sağlık hizmetinin iyi bir şekilde sürdürülebilmesinin, ekip ruhunun sürdürülmesiyle alakalı olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

“Kalite ve Akreditasyonu Çok Önemsiyorum”

Yaptığı işlerin takdir edilmesinin, herkesin en büyük arzusu olduğunu vurgulayan Rektör Ünüvar, “Yaptığınız işin iyi yapıldığının bir belgeye dayalı olması çok önemlidir. Kalite; belki 20-30 yıl önce sadece sözlü ifadelerle ortaya konulan bir süreçti ama son yıllarda gerek kalite gerek akreditasyon belgeleri çok önemli hale geldi. Ben kalite ve akreditasyon işlerini çok çok önemsiyorum. Çünkü yaptığınız işlerin hakiki veriye dayalı olması gerekiyor. Burada iki şey söylemek istiyorum. Birincisi; biz aldığımız belgenin değerini, o belgeyi elde edinceye kadar harcadığımız çabayla ortaya koymuş oluyoruz. İkincisi; zirvede kalmak, zirveye çıkmak kadar önemlidir. Şimdi akreditasyon sürecini tamamlayan bölümlerimiz belli bir noktayı yakaladılar, o noktadan geriye gitmemeleri lazım. Geriye gitmemek için de daha çok çalışmak lazım. Burada bize de önemli görevler düşüyor. Sonuçta kalite ve akreditasyon denilen şey objektif verilere dayanıyor. Bina, insan gücü, donanım, lojistik destek, bütün bunlarla ilgili bizim sürekli çalışmamız ve çabalamamız gerekiyor ki o zaman aldığımız belgenin hakkını yerine getirelim” diye konuştu.

 

 

“Akreditasyon Yeni Bir Başlangıç”

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Özmete de akreditasyon sürecinin sonuçlanmasının, hem fakülte hem de bölümler için yeni bir başlangıç olduğunun altını çizdi.

Dünyanın Endüstri 4,0 ve Toplum 5.0’ı konuştuğu dönemde en önemli değişken ve belirleyicinin eğitim ve istihdam olduğunu vurgulayan Özmete, “Eğitimin akredite olması, topluma nitelikli iş gücü kazandırmada büyük bir fırsat. Biz de bu noktada Toplum 5.0’a katkıda bulunan 4 bölümümüzle bugün buradayız. Fakültemiz toplam 6 bölümden oluşmakta, akreditasyona başvurabilecek tüm bölümlerimiz zaten başvurusunu gerçekleştirdi ve sonuçlarını almış oldu. Böylece kendini yenileyen, kendini güncelleyen, pandemi sürecinde özellikle gelecek koşullara uyum sağlayan yapı için büyük bir başlangıç da bizim için akreditasyon süreci oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.

 

 

“En Çok Başvuruyu Ankara Üniversitesinden Aldık”

SABAK Başkan Yardımcısı Emel Maviş Kulak Kayıkçı ise, Sağlık Bilimleri Fakültesinin pandemi koşullarına rağmen gerekli hazırlıkları tamamlayıp, süreci güzel bir şekilde sonuçlandırdığını ifade etti. SABAK Akreditasyon Kurulu Başkanı Prof. Dr. Özlem Ülger de akreditasyon konusunda bugüne kadar en çok başvuruyu Ankara Üniversitesinden aldıklarına dikkat çekerek, şunları söyledi:

 

 

“Bu anlamda Ankara Üniversitesini içtenlikle kutluyorum. Kalite güvencesi ülkemizde son dönemde konuşulan bir kavram ama tarihi çok eskilere dayanıyor. Bunun bir kültüre dönüşmesi gerekiyor. Bu kültürün yaygınlaşmasında Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak 4 programla yer almanız üniversitenizin kalite güvencesi kapsamındaki çalışmalarına da çok büyük katkı sağlayacaktır. Bunun sürdürülebilir olması çok önemli. Bu akreditasyonla birlikte sizler büyük bir sorumluluğun altın giriyorsunuz. Akreditasyon bulaşıcıdır. 4 programla başlayan sürecin tüm üniversiteye yayılmasını diliyorum.”

 

 

Konuşmaların ardından, SABAK Başkan Yardımcısı Emel Maviş Kulak Kayıkçı ve SABAK Akreditasyon Kurulu Başkanı Prof. Dr. Özlem Ülger, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Funda Pınar Çakıroğlu, Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Figen Gürsoy, Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Yardımcısı Prof. Dr. Gülbiye Yaşar ve Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elif Gökçearslan Çiftçi’ye akreditasyon belgelerini takdim etti.

 

 

Tören, anı fotoğrafının çektirilmesiyle sona erdi.

  
1207 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın