• https://www.facebook.com/necdetunuvar
  • https://www.twitter.com/@necdetunuvar
  • https://www.instagram.com/necdetunuvar
  • https://www.youtube.com/channel/UCjxIt73RTZjCQlvxODKl-mQ
Ankara Üniversitesi, Birikimlerini Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ile Paylaşacak

 

 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığının genç üniversitelerin gelişiminin desteklenmesi amacıyla hayata geçirdiği “YÖK Anadolu Projesi”nde eşleşen Ankara Üniversitesi ile Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin rektör ve öğretim üyeleri, çevrim içi toplantıda bir araya gelerek, proje sürecinde yapılacak çalışmalar için yol haritası belirledi.

Toplantıya; Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut ile her iki üniversitenin projede görev alan rektör yardımcıları ve öğretim üyeleri katıldı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, “YÖK Anadolu Projesi”nde Ağrı İbrahim Çeçen ve Hakkâri Üniversiteleri ile eşleştirildiklerini anımsatarak, Anadolu’nun iki güzide şehrinin üniversiteleri ile iş birliği yapmaktan büyük mutluluk ve heyecan duyduklarını belirtti.

 Cumhuriyet döneminde kurulan ilk üniversite olan Ankara Üniversitesi’nin, Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden biri olduğunu vurgulayan Ünüvar, “İnşallah çok güzel bir projeye birlikte adım atıyoruz. Atacağımız adımlar sadece eğitim alanında olmayacak. Nihayetinde ülkemizin iki güzide kentini, ülkemizin başkentiyle bir nevi buluşturmuş olacağız. Ayrıca, bu iş birliği belki ortak bilimsel faaliyetlere de kapı aralayacaktır. Bunun da ülkemiz açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

               Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut da Türkiye’nin serhat şehri, dirilişin sembolü, Nuh’un diyarı Ağrı’da bulunan üniversitelerinin, Ankara Üniversitesi gibi ülkenin en saygın ve Cumhuriyetin ilk üniversitesi ile eşleşmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

               Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin 2007 yılında kurulmuş genç bir üniversite olduğunun altını çizen Karabulut, “Biz, 13 bin 500 civarında öğrencisi, 500’den fazla akademisyeni, 9 fakültesi, 5 yüksek okulu, 6 meslek yüksek okulu olmak üzere binden fazla çalışanı ile 15 bin kişilik güzel bir aileyiz. Güzel bir kampüsümüz, güzel bir üniversitemiz var. Tabii ki sizlerin de desteğiyle bilimsel alt yapı ve araştırma alanında çok daha iyi noktalara geleceğiz. Bu proje ile başlayan iş birliğinin daha da genişletilerek sürdürüleceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Rektörlerin konuşmalarının ardından, projede görev alan rektör yardımcıları ve öğretim üyeleri, ilerleyen süreçte iki üniversite arasında ne gibi çalışmalar yapılabileceği ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

  
231 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın