• https://www.facebook.com/necdetunuvar
  • https://www.twitter.com/@necdetunuvar
  • https://www.instagram.com/necdetunuvar
  • https://www.youtube.com/channel/UCjxIt73RTZjCQlvxODKl-mQ

ÜNÜVAR, “DÜNYADA YAKLAŞIK 15 MİLYAR CİHAZIN İNTERNETE BAĞLI OLDUĞUNU BİLİYORUZ. BU DURUM BİZLERİ TEKNOLOJİYE BAĞIMLI HALE GETİRİYOR.”

İSTANBUL- Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ev sahipliğinde İstanbul’da “ İslam İşbirliği Teşkilatının 5. Sağlık Bakanları Konferansı gerçekleşti. Konferansın ana teması “Daha Sağlıklı Ümmet için Köprüler Kurmak” oldu.
İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi olan 43 Ülkeden Sağlık Yöneticilerinin katıldığı toplantıya 20 Sağlık Bakanı bizzat katıldı.
Üç gün süren Konferansın 4. panelinde “Teknoloji Bağımlılığının Sağlığa Etkileri” tartışıldı. Panele modaretör olarak Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Panelist olarak ise Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz, Klinik Psikolog ve Yeşilay Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Dinç, İngiltere’den Broadway Lodge’den Peter Smith katıldı.
Panelde açılış konuşması yapan Ünüvar, toplantıdan duyduğu memnuniyetini ve Tüm Dünya İçin problem olan “İnternet Bağımlılığı” sorununu irdeleyeceklerini ifade ederek oturumu açtı.
Ünüvar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde iki yıl önce önemli bir araştırma komisyonu kurulduğunu, bilişim ve internet üzerine geniş kapsamlı bir çalışmanın Türkiye’de yapıldığını katılımcılara aktardı.
Ünüvar, “Komisyon çalışmaları esnasında slogan haline gelen bir tabirimiz vardı. “İnternet fırsat penceresinden bakıldığında büyük bir fırsat, risk penceresinden baktığınızda büyük bir risktir”. Nereden baktığınıza göre değişen bir cümle olsa da bilişim ve internet gün içerisinde işlerimizi kolaylaştıran bir fırsattır. Ancak bu fırsat sadece çocuklar için değil, yetişkinler için de ciddi bir problem haline gelebiliyor” dedi.
Ünüvar, ”Teknoloji kullanımı, o kadar büyük bir boyutta ki sizi bağımlı haline getirebiliyor. Teknoloji bağımlılığı ile alakalı konuları detaylı konuşmak irdelemek ve bu konulara makul çözümler bulmak zorundayız” şeklinde konuyu özetledi.
Nobel ödüllü William Gerald Golding ‘in bir sözü ile devam eden Ünüvar, “Bıraktığın yerde olabilirim ama bıraktığın gibi değilim. Bizler farklı bir çağda yaşıyoruz. Öyle bir çağda ki herkesin evde en az iki elektronik cihazı var. Dünyada yaklaşık 15 milyar cihazın internete bağlı olduğunu biliyoruz.
Artık parmaklarının ucu ile konuşan bir nesil var. Kötü bir şey değil ama beraberinde getirdiği sonuçlardan biri de teknoloji bağımlılığı” dedi.
Konuşmacılardan Peter Smith özellikle internet ve oyun bağımlılığının risklerinden bahsetti. “Dışardaki oyun başlıyor ve bitiyor ama internetteki oyun başlıyor ama bitmiyor” dedi. Özellikle Güney Kore, Fransa ve İngiltere’deki internet ve oyun bağımlılığı ile ilgili çözüm odaklı yapılan çalışmalarından bahsetti.
Mehmet Dinç internet bağımlılığının diğer bağımlılık türleri kadar önemsenmediğini ve tehlikenin henüz farkına varılmadığını ifade etti.
Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz ise internet ve teknoloji bağımlılığı ile ilgili olarak Yeşilay Cemiyetinin faaliyetlerini anlattı. Bu kapsamda 29 bin öğretmeni eğittiklerini belirtti.

Panelistlerin konuşmalarının ardından soru ve cevap bölümünde katılımcıların soruları cevaplandırılıp panel raporlanarak sonlandırıldı.​


860 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın