• https://www.facebook.com/necdetunuvar
  • https://www.twitter.com/@necdetunuvar
  • https://www.instagram.com/necdetunuvar
  • https://www.youtube.com/channel/UCjxIt73RTZjCQlvxODKl-mQ
Ünüvar’dan “Öğretmenler Günü” mesajı
Ünüvar’dan “Öğretmenler Günü” mesajı
AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar:
“Öğretmenlerimiz değişimin, gelişimin anahtarıdır”
“Birlik ve beraberliğimizin teminatı çocuklarımızı özüne bağlı bireyler olarak yetiştirecek olan öğretmenlerimizdir”
 
AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde çok önemli bir misyon üstlenen öğretmenlerin, tarihin her döneminde değişim, gelişim, yenilenme ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı olduğunu bildirdi. 
Ünüvar, “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, öğretmenlik mesleğinin, dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerinden biri olduğunu ifade etti.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında “başöğretmen” sıfatını alması vesilesiyle, 1981 yılından bu yana her yıl 24 Kasım gününün “Öğretmenler Günü” olarak kutlandığını anımsatan Ünüvar, “Öğretmenlik mesleği, tarihin her döneminde bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde çok önemli bir misyon üstlenmiştir. Bundan dolayıdır ki öğretmenlerimiz geçmişte olduğu gibi günümüzde de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır” dedi.
Öğretmenlerin milletimizin milli, ahlaki ve kültürel yönden temellerinin güçlü, medeniyet bakımından ilerlemiş olmasındaki üstün gayretlerinin takdire şayan olduğunu vurgulayan Ünüvar, “Birlik ve beraberliğimizin teminatı çocuklarımızı, özüne bağlı bireyler olarak yetiştirecek olan öğretmenlerimizdir. Hz. Ali’nin (r.a) ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözünün öğretmenlerimizle tanıştıktan sonra ne kadar kıymetli, ne kadar değerli olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Öğretmenlerimiz karşılaştıkları her türlü sıkıntıya, zorluğa rağmen istikbalimiz olan evlatlarımıza doğruyu, yanlışı büyük fedakârlıkla öğretmektedirler. Göstermiş oldukları gayretin, emeğin hakkını ödemek gerçekten zordur” ifadelerini kullandı.
AK Parti hükümetleri için de eğitimin her zaman en öncelikli konu olduğunun altını çizen Ünüvar, mesajında şunları kaydetti:
“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarında eğitimin daima önceliğimiz olduğunu net bir şekilde görmekteyiz. Geride bıraktığımız 15 yıla bakıldığında AK Parti’nin en çok eğitime önem verdiğini, eğitime ayrılan bütçenin her geçen yıl artarak ilk sırada yer aldığını görmekteyiz. Bütün bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ilim, irfan ve bilgi membaı olan tüm öğretmenlerimizin ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor; her birini sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”
 
  
1112 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın