• https://www.facebook.com/necdetunuvar
  • https://www.twitter.com/@necdetunuvar
  • https://www.instagram.com/necdetunuvar
  • https://www.youtube.com/channel/UCjxIt73RTZjCQlvxODKl-mQ
1998 CEYHAN DEPREMİ…
1998 CEYHAN DEPREMİ…

Tam 19 yıl önce 27 Haziran 1998 tarihinde Adana ilimizde merkez üssü Ceyhan olan bir deprem yaşanmış ve asla hafızlardan silinmeyecek şekilde bir çok aile maddi manevi zarar görmüştür.

6,2 büyüklüğündeki depremde Adana'da 128, Osmaniye'de 7, Mersin'de 4, Hatay'da 5 olmak üzere toplamda 145 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 1500’e yakın vatandaşımız yaralanmış, binlerce ev enkaza dönmüştür. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyor, yakınlarına sabır diliyorum.
 
Ülkemiz Kuzey Anadolu ve Güney Anadolu fay hatları üzerinde yer aldığı için ülke olarak depremle yaşamayı öğrenmeli, depremin zararlarını en aza indirici tedbirleri almamız gerekir. Depremlerin zararlarını en aza indirmek için hükümet olarak birçok icraata imza atmış bulunmaktayız. Riskli binaların yıkılıp yenilerinin inşa edilmesini sağlamak, acil durumlarda olay yerine intikal edip ilk müdahaleyi yapacak, 7 gün 24 saat hazır olan UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) kurulmuştur.
Yüreklerin yandığı, ocaklara ateşin düştüğü o acı günü bir daha yaşamamayı dilerken,  hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum.
Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR
AK Parti Adana Milletvekili
  
1511 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın