• https://www.facebook.com/necdetunuvar
  • https://www.twitter.com/@necdetunuvar
  • https://www.instagram.com/necdetunuvar
  • https://www.youtube.com/channel/UCjxIt73RTZjCQlvxODKl-mQ
“POZANTI, KURTULUŞ SAVAŞI MEŞALESİNİN YAKILDIĞI İLK YERLERDENDİR..”
ANKARA - AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Pozantı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıl dönümü münasebetiyle bir basın mesajı yayınladı.
Ünüvar, yayınladığı basın mesajında “Pozantı, Gülek Boğazı yoluyla birçok milletlerin konup göçtüğü eski Pendosis Şehri kalıntıların üzerine kurulmuş, tarih boyunca coğrafi konumundan dolayı önemli bir konak yeri özelliğini korumuş, stratejik bir yerleşim yeridir.” dedi. Ünüvar, “Pozantı’nın, Adana ilinin Orta Anadolu’ya açılan kapısı olduğunu, işgalci devletlerin de bunun farkında olduğu için Mondros Ateşkes Antlaşmasından sonra ilk işgal edilen yerlerden birisi olmuştur. Bu işgaller sırasında Adana ve Pozantı civarına önce İngilizler gelmişse de daha sonra kendi aralarında yapmış oldukları görüşmeler sırasında bu bölge Fransızlara bırakılmıştır. Adana ile Anadolu’nun bağını koparmak için bu köprüyü yıkmak istemişlerdir. Pozantı, Kurtuluş Savaşı meşalesinin yakıldığı ilk yerlerden birisidir. Henüz düzenli ordunun dahi olmadığı bir ortamda kahraman Adanalı ve Pozantılı hemşerilerimizin mücadelesi ile düşman postalını vatan toprağından kendi gayretleri ile kovmuşlardır.” diyerek sözlerine devam etti.

Ünüvar sözlerine son verirken, “Pozantı ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yılında, düşmanların topraklarımızdan kovulmasında canları pahasına mücadele eden kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, bütün Pozantılı hemşerilerimin kurtuluş bayramını kutluyorum.” dedi.
  
3111 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın