• https://www.facebook.com/necdetunuvar
  • https://www.twitter.com/@necdetunuvar
  • https://www.instagram.com/necdetunuvar
  • https://www.youtube.com/channel/UCjxIt73RTZjCQlvxODKl-mQ

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar: “Sıkıntıları dert olarak görürsen dert, ders olarak görürsen derstir”

Ünüvar, Kırklareli Siyaset Akademisinin konuğu oldu
AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar:
“Sıkıntıları dert olarak görürsen dert, ders olarak görürsen derstir”
 
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, daha önce bürokratlık yapmış bir siyasetçi olarak kendisine sürekli “Siyaset mi, bürokrasi mi zor?” sorusunun sorulduğunu belirterek, “Hayatta yönetebildiğiniz her şey kolay, yönetemediğiniz her şey zordur” dedi.
AK Parti’nin Türk siyasetine yeni ve dinamik bir anlayış kazandırmak amacıyla Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirdiği Siyaset Akademisi kapsamında Şırnak’ın ardından Kırklareli’ne konuk olan Ünüvar, program öncesi kentte çeşitli temaslarda bulundu. Ünüvar, ilk olarak AK Parti Kırklareli İl Başkanlığında, İl Başkanı Alper Çiler ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz’ın da eşlik ettiği Ünüvar, İl Sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastanesini de ziyaret ederek, kentteki sağlık hizmetleri hakkında bilgi aldı.
Daha sonra AK Parti Kırklareli İl Başkanlığınca düzenlenen Siyaset Akademisi programının konuğu olan Ünüvar, burada yaptığı konuşmada, Siyaset Akademisinin, AK Parti’nin Türk siyasetine kazandırdığı en önemli geleneklerden biri olduğunu vurguladı. İki hafta önce Siyaset Akademisi için Şırnak’ta olduğunu anımsatan Ünüvar, “Bugün Kırklareli’ndeyiz. Siyaset Akademisi bizi Türkiye’nin bir ucundan diğer ucuna taşıyor” diye konuştu.
 
“HAYATTA EN ÖNEMLİ ŞEY KARAR ALMAKTIR”
Katılımcılarla hekimlik, müsteşarlık ve milletvekilliği dönemlerine ait deneyimlerini paylaşan Ünüvar, hayatta en önemli şeylerden birinin karar almak olduğunu kaydetti. Her kararın esasında bir tercih olduğunu dile getiren Ünüvar, “Aldığınız her karar sizi bir noktaya götürür. Bazen bir şehre, bazen bir mesleğe doğru yöneltir. Babam benim hep inşaat mühendisi olmamı isterdi. Kendisi bir inşaat ustasıydı. Tercih yapana kadar da aklımda tıp fakültesi yoktu. Ben de tercih yaparken inşaat mühendisliğini yazdım. Bir arkadaşım ‘tıp fakültesiz tercih mi olur?’ dedi, öyle yazdım. Tıp fakültesine böyle girdim” ifadelerini kullandı.



 
“AK PARTİ YÖNTEMİ DEĞİŞTİRDİ”
Daha sonra endokrinoloji alanında ihtisas yaptığını, 2002’de de Sağlık Bakanlığı müsteşarı olduğunu aktaran Ünüvar, “O dönemki sağlık tablosunu hatırlıyorsunuz. Sağlık hizmetine erişimin zor olduğu, hizmet kalitesinin son derece zayıf olduğu dönemler. O dönemde sağlık, daha çok gazetelerin üçüncü sayfalarının konusuydu. Biliyorsunuz üçüncü sayfalar skandal ve olumsuzlukların membaı olan sayfalardır. Bitmeyen kuyruklar, maaşı ödeyebilmek için mallarını satmak isteyen SSK Genel Müdürü, hastanelerin çöküşü. 2002’den önce böyle haberler olurdu. İnsanlar hastanelerde rehin kalırdı. Daha sonra sağlık bakanları o rehineleri kurtarınca kahraman olurdu. Ve sonra 2002’de iktidara AK Parti geldi. Sağlık Bakanlığının ilk genelgesi ‘hastanelerde rehin kalmak yok’ genelgesiydi. O dönemde AK Parti’nin genel başkanı, milletvekili de değildi Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘rehin kalmayı kaldırın’ dedi. İngilizlerin çok güzel bir atasözü vardır; ‘hep aynı şeyi yapıyor, aynı sonucu alıyor ve memnun kalmıyorsanız yönteminizi değiştirin’ derler. İşte AK Parti olarak yaptığımız en önemli şey yöntemi değiştirmek oldu” diye konuştu.
 
“ÇÖZÜM İÇİN ‘NİYE’ VE ‘NASIL’ SORULARINI SORMAK LAZIM”
İster siyasette, ister bürokraside bir problemi anlamak için “niye” sorusunu, çözümü bulmak için de “nasıl” sorusunu sormak gerektiğinin altını çizen Ünüvar, “’niye’ ve ‘nasıl’ sorularını çözmediğiniz hiçbir problem, sizi çözüm odaklı sonuca eriştirmez” dedi.
AK Parti’nin 2002’den itibaren bu soruları sormaya başladığını dile getiren Ünüvar, “O yıllarda işçiler devlet hastanesine, devlet memurları da SSK’ya gidemezdi. SSK’lı ilacını normal eczaneden alamıyordu. ‘Niye?’ dedik. Bu konuda Cumhurbaşkanımız bize talimatı verdi. Sonrasında ‘nasıl’ sorusunun cevabını da bulduk. Şu anda o zamanki tepkilerden akılda kalan bir şey var mı? Yok. Çünkü bütün vatandaşlar son derece memnun” diye konuştu.
 
“SİYASET Mİ, BÜROKRASİ Mİ?”
“Sıkıntıları dert olarak görürsen dert, ders olarak görürsen derstir” diyen AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, daha önce bürokratlık yapmış bir siyasetçi olarak kendisine sürekli “Siyaset mi, bürokrasi mi zor?” sorusunun sorulduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:
“Her ikisinin de amacı vatana, millete, devlete hizmet etmek. Ben 2002-2007 yılları arasında bürokrattım. 2007’de milletvekili oldum. Bir şeyin olması için münasip olmak yetmez, nasibin de olması lazım. Yani herhangi bir konuda ‘ben bu işe münasibim’ dersin olmaz, nasibin de olması lazım. Şu söz benim siyasete girdikten sonra ilk duyduğum sözlerden birisidir; siyasetin okulu yoktur. Şu anda siyasetin akademisi var, hem de 2008’den beri. Bana hep şu soru sorulurdu ‘siyaset mi bürokrasi mi, hangisini tercih edersin?’ diye. Esasında herhangi birini tercih etmek hizmet açısından sizi farklı noktaya doğru yöneltebilir ama her ikisinin de esasının hizmet olduğunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Siyaset mi zor, bürokrasi mi zor? Aslında benim için kolay veya zor yoktur. Yönetebildiğiniz her şey kolay, yönetemediğiniz her şey zordur. Yani küçücük torununuzla ilişkinizi yönetemiyorsanız o çok zordur ama kocaman ülkeyi, kocaman şehri yönetebiliyorsanız o çok kolaydır.”
 
“YERİNDE GÖRMEK, YERİNDE KARAR VERMEYİ SAĞLAR”
Her ikisinde de aslolanın “yerinde görmek” olduğunu vurgulayan Ünüvar, “Kararlarınızın yerinde olmasını istiyorsanız yerinde görmeniz gerekiyor. Yerinde görmezseniz yerinde karar veremezsiniz. İleride belki sizler de milletvekili olacaksınız. O zaman geldiğinde şunu unutmayın; sahada ayaklarınızı, mecliste elinizi ve dilinizi, bakanlıklarda kafanızı ama her yerde kalbinizi kullanmanız lazım. Kalpten gelmeyen hiçbir işte asla ve kata başarılı olamazsınız. Siyasetçi olmayı düşünüyorsanız pazarı ve azarı unutacaksınız. Sarılacaksın ama darılmayacaksın, söyleyeceksin ama söylenmeyeceksin, dinleyeceksin ama dinlenmeyeceksin” ifadelerini kullandı.  


758 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın